Ja ni hör ju själva, cheesecake med twix och karamelliserad mjölk,
den kombinationen kan ju inte misslyckas !!
Orginalreceptet kommer från Jenny och hennes fantastiskt inspirerande blogg.
Igår var det alla hjärtansdag och hela familjen var sugen på något riktigt smarrigt, och vad passade då bättre än den här
Minskade lite på antal twix, tyckte faktiskt (lite oväntat) att det blev lite för sött ;-)
Och även i denna botten blandade jag i lite bragokex, som jag som oftast gör i cheesecakesbottnar, allt detta är naturligtvis en smaksak ☺
Recept
Botten:
100g digestivekex
100g bragokex
100g smält smör
cheesecake:
3äggvitor
3äggulor
1dl socker
300g philadelphiaost
1msk vaniljsocker
4dl grädde
6st dubbel twix
topping:
1 burk karamelliserad mjölk
3-4 msk ovispad vispgrädde
1.Krossa kexen till smulor och blanda med det smälta smöret
Tryck ut massan i en form med avtagbar kant ca 24cm i diameter
Ställ i frysen medans du gör själv cheesecaken
2.Ta fram 3 olika skålar,
dela äggen och lägg gula och vita i olika skålar
3.Rör samman äggulor, socker, vaniljsocker och philadelphiaost
4.Vispa grädden fluffig i den 3:e skålen
5.Vispa äggvitorna hårt, så att skålen kan vändas upp och ner
Tänk på att fett hindrar vitorna att bli fluffiga, använd ren bunke och vispar
6.Vänd ner grädden i äggulesmeten,
och till sist vänd försiktigt ner äggvitorna
7.Dela 4 dubbel twix i mindre bitar.
8.Töm hälften av smeten på kexbotten, fördela twixbitarna,
häll på resterande smet
9.Frys i minst 5 timmar
10. Ta fram ca 10-15 min före servering
11.Hacka resten av twixen
Rör samman grädden med den karamelliserade mjölken,
mängden grädde bestämmer hur lös du vill ha din topping
Fördela ca 3/4 av blandningen över cheesecaken
toppa med twix-bitarna
Cheesecake med twix och karamelliserad mjölk |
Minskade lite på antal twix, tyckte faktiskt (lite oväntat) att det blev lite för sött ;-)
Och även i denna botten blandade jag i lite bragokex, som jag som oftast gör i cheesecakesbottnar, allt detta är naturligtvis en smaksak ☺
Recept
Botten:
100g digestivekex
100g bragokex
100g smält smör
cheesecake:
3äggvitor
3äggulor
1dl socker
300g philadelphiaost
1msk vaniljsocker
4dl grädde
6st dubbel twix
topping:
1 burk karamelliserad mjölk
3-4 msk ovispad vispgrädde
1.Krossa kexen till smulor och blanda med det smälta smöret
Tryck ut massan i en form med avtagbar kant ca 24cm i diameter
Ställ i frysen medans du gör själv cheesecaken
2.Ta fram 3 olika skålar,
dela äggen och lägg gula och vita i olika skålar
3.Rör samman äggulor, socker, vaniljsocker och philadelphiaost
4.Vispa grädden fluffig i den 3:e skålen
5.Vispa äggvitorna hårt, så att skålen kan vändas upp och ner
Tänk på att fett hindrar vitorna att bli fluffiga, använd ren bunke och vispar
6.Vänd ner grädden i äggulesmeten,
och till sist vänd försiktigt ner äggvitorna
7.Dela 4 dubbel twix i mindre bitar.
8.Töm hälften av smeten på kexbotten, fördela twixbitarna,
häll på resterande smet
9.Frys i minst 5 timmar
10. Ta fram ca 10-15 min före servering
11.Hacka resten av twixen
Rör samman grädden med den karamelliserade mjölken,
mängden grädde bestämmer hur lös du vill ha din topping
Fördela ca 3/4 av blandningen över cheesecaken
toppa med twix-bitarna
Alla hjärtansdag -serveras som hjärta dagen i ära ;-) |
Fler goda tips hittar ni på min instagram
en_kaka_till
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar