måndag 28 oktober 2019

Halloweenfika - Spindelkakor

Hur söta är inte dessa spindelkakor? 
Passar perfekt till Halloweenfikat men självklart kan man äta dem året runt.
Så goda är de 😋
Det finns många varianter på småkakor man kan använda men jag fastnade för ett recept som jag hittade hos duktiga Tessan spröda kakor med jordnötssmör.

Spindelkakor



Recept

100 g rumsvarmt smör
150 g rumsvarmt jordnötssmör
1,5 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt


Spindlar

100 g smält mjölkchoklad
24 Maltesers
stösselpärlor

1.Sätt ugnen på 175 grader och täck en plåt med bakplåtspapper.
2. Vispa smör, jordnötssmör och farinsocker mjukt
3.Rör ner vaniljsocker och ägg
4.Blanda övriga ingredienser och rör sedan ner till en smidig deg
5.Forma 24 lika stora kulor och lägg på plåten, tryck till dem lite lätt
6.Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter
7.Direkt när du tar kakorna ur ugnen gör en fördjupning i varje kaka
8. Låt svalna helt före du dekorerar

9.Smält chokladen i mikron eller över vattenbad
10.Häll chokladen i en spritspåse, välj en sprits med litet hål
11.Spritsa lite choklad runt i fördjupningarna på kakorna och lägg i en Malteser på varje kaka
12.Sprits åtta "ben" på varje kaka 
13.Fäst 2 "ögon" på varje "spindel"

Halloweenkakor


följ mig gärna på instagram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar