Skulle ni bli sugna på något gott till söndagsfikan kan jag rekommendera denna äpplekladdkaka,enkel att fixa till med rivna äpplen och allra godast är den faktiskt dagen efter,så jag bakade min igår :)
ÄPPLEKLADDKAKA |
RECEPT
200g smält smör
3ägg
4dl socker
3,75dl vetemjöl
1msk vaniljsocker
3 finrivna äpplen
1.Sätt ugnen på 175 grader
2.Finriv äpplena
3.Smält smöret
4.Vispa ägg och socker poröst och tillsätt smöret
5.Tillsätt mjöl och vaniljsocker och rör till en slät smet
6.Blanda ner de finrivna äpplena i smeten
7.Häll smeten i en smor och bröad form,ca 24cm
8.Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30-35 min,
kakan ska vara kladdig (men inte lös) i mitten när den är klar
9.Serveras kall
kan serveras med en klick grädde |
Krämig äpplekladdkaka |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar