Min sista semesterdag spenderades på västkusten med goda vänner, sol, bad, krabbfiske och så lite go fika förstås ;-) Perfekta att ha med ut är de här goda muscovadobullarna. De bakas enkelt i springform och den ljusa muscovadosockret ger en härlig smak.
Recept från ett nr av hembakat med lite egna små ändringar :-) Receptet ger två kransar.
Muscovadobullar i springform |
Recept
50g jäst
5dl mjölk, fingervarm
1 nypa salt
1tsk mald kardemumma
0.5dl ljust muscovadosocker
0.5dl strösocker
125g rumsvarmt smör
1ägg
ca 11dl vetemjöl + lite till utbakning
fyllning:
175g smör
1,5dl ljust muscovadosocker
garnering:
1 uppvispat ägg
pärlsocker
1.Smula ner jästen i en bunke och lös upp med mjölken
2.Tillsätt salt, kardemumma, muscovadosocker, socker, ägg och smör
3.Tillsätt sedan mjöl, lite i taget, och blanda till en smidig deg
4.Knåda i några minuter, låt sedan jäsa under duk ca 45min
Receptet ger två kransar |
5.Rör under jäsningen smör och mumuscovadosocker smidigt
till fyllningen.
6.Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela i två delar
7.Kavla ut delarna till 2 rektanglar ca 30×40cm,
bred hälften av fyllningen på varje och rulla ihop den från långsidan
8.Skär varje rulle i 11 bitar och fördela i två smorda springformar,
24-26cm i diameter
9.Låt jäsa under duk ca 30 min
Pensla, socker sedan grädda |
10.Sätt ugnen på 200 grader
11.Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker
12.Grädda längst ner i ugnen i ca 20-25 min
Färdig gräddad |
Ingen kniv behövs, bryt bara den bit du vill ha |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar