Hallongrottor är en av mina favoriter bland småkakor.
När jag var barn kallade vi dessa kakor för "magsår" och jag gillade dem lika mycket då.
Spröda småkakor fyllda med hallonsylt.
Spröda hallongrottor |
Recept
200 g smör (rumsvarmt)
1,5 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
4,5dl vetemjöl
1dl marsanpulver
1-1,5 dl hallonsylt
1.Sätt ugnen på 200 grader och ställ ut små formar 2-3cm på en plåt.
2.Blanda ihop alla ingredienser (ej sylt) till en jämn deg, knåda ej.
3.Rulla degen till en längd och dela i 30-35 bitar, beroende på hur stora kakor du vill ha.
Rulla varje del till en boll och lägg i formarna.
4.Gör en lite grop i varje kaka och klicka i lite hallonsylt i varje hål.
5.Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter , låt svalna på plåten
Följ gärna min instagram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar