Själv äter jag nästan bara matbröd när det är nybakat så jag passade på att ta någon extra macka ikväll ;-) Supergott!!
Långpannebröd |
Recept
1dl vetegroddar
2dl havregryn
6dl grahamsmjöl
10dl vetemjöl
3tsk bikarbonat
2tsk salt
8dl naturell yoghurt
1dl lingonsylt
1.5dl brödsirap
Valfria fröer till topping
Jag använde melonkärnor,
linfrö,solroskärnor
1.Sätt ugnen på 200 grader
2.Blanda alla torra ingredienser i en bunke
3.Rör ner yoghurt,sylt och sirap,blanda ihop allt till en kladdig deg
4.Tryck ut degen i en bakplåtsklädd långpanna
5.Toppa med frön och kärnor
6.Grädda mitt i ugnen i ca 40 min
7.Låt svalan något,skär sedan i rutor
Nybakat lingonbröd med ost och gurka,bästa kvällsmackan!! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar