Naturligtvis den klassiska med hackad mandel och sedan mina egna favoriter,lakritsknäck och mintknäck sååå goda!!
Mandelknäck ,1dl hackad mandel |
Lakritsknäck, 12 krossade turkisk peppar karameller |
Mintknäck, 25st krossade polkagrisar |
Använder mig av samma recept men byter ut smakerna,mängd hittar ni under respektive bild
Recept
2dl socker
2dl ljus sirap
2dl grädde
2msk smör
valfri smaksättning
Blanda grädde,socker och sirap i en kastrull,koka upp och sänk sedan värmen och låt koka ca 15 min
Jag gillar när knäcken blir sådär lagom seg och kokar min knäck till 122-123 grader.
Har man ingen termometer,kan man använda sig av det klassiska kul-testet
När man fått knäcken som man vill ha den,ta av grytan från plattan och rör i smör och valfri smak
Fördela smeten i små knäckformar ca 75st
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar