En saftig botten och toppad med äpple, socker och kanel. Serveras lättast på papper den gräddats i :)
Äpplekaka med kanel |
Recept
3-4 stora äpplen
3msk socker
1msk kanel
0.5msk vaniljsocker
150g smör/margarin
2dl socker
3ägg
3dl vetemjöl
1tsk bakpulver
0.5dl mjölk
Ev pärlsocker
1.Sätt ugnen på 175 grader
2.Börja med att skala äpplena, dela dem sedan i små bitar,
lägg i en skål med socker, kanel och vaniljsocker
3.Låt dem marinera en stund
Marinera äpplena en lite stund |
4.Dela smöret i mindre bitar och vispa pösigt tillsammans med sockret
5.Vispa i äggen i smörsmeten, ett i taget
6.Rör (vispa ej) ner mjöl blandat med bakpulver
7.Blanda i mjölken till en jämn smet
8.Klä en form ,ca 24cm i diameter, med bakplåtspapper
9.Fördela smeten i formen,
lägg på äpplena och häll även på vätskan som bildats av äpplena
fördela äpplena över smeten |
10.Grädda längst ner i ugnen i ca 45-50min
11.Om vill kan man strö över lite pärlsocker
Äpplekakor till goa arbetskamrater |
Hittade receptet på nätet i fjol, men minns tyvärr inte på vilken sida. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar