kiwipaj |
Recept
Deg:
125g smör el margarin
2msk socker
4dl vetemjöl
2tsk vaniljsocker
1 ägg
Fyllning:
6 kiwi
3 ägg
0.5dl socker
2.5dl grädde (ej vispad)
Florsocker
1.Sätt ugnen på 200 grader
2.Nyp ihop smör, mjöl, socker och vaniljsocker till en smulig deg
3.Rör i ägget och blanda snabbt till en smidig deg
4.Tryck ut degen i en smord pajform,
ca 28cm i diameter
5.Nagga degen och förgrädda mitt i ugnen
ca 15 minuter
6.Skala och skiva kiwin och lägg på pajskalet
7.Rör ihop ägg, socker, grädde och häll över kiwin
8.Sänk ugnen till 175 grader och grädda pajen mitt i ugnen ca 25-35 minuter,
varierar beroende på ugnen
varierar beroende på ugnen
Pajen är klar när den fått fin färg och stadgat sig
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar