Så denna kaka görs med fördel dagen innan servering, perfekt med en kaka man kan förbereda !! Som en blandning mellan kladdkaka och brownie med sega pollybitar var ett utlåtande.
I min kaka använde jag nutella istället för choklad och lite blandade polly, en riktig godiskaka som serverades med en klick lätt vispad grädde :-)
Pollykaka fylld med smarrig nutella |
Recept
3ägg
2dl socker
150g smör
250g nutella
1,5dl vetemjöl
ca 140g blandade polly
1.Sätt ugnen på 175 grader
2.Vispa ägg och socker poröst
3.Smält smör i en kastrull och blanda ner nutellan,
smält samman
4.Blanda ner nutellablandningen i äggsmeten, så allt blandas
5.Blanda ner mjölet i smeten
6.Rör till sist i pollyn, blanda allt till en jämn smet
använd din favorit Polly |
7.Häll smeten i en smörd och bröad form med avtagbar kant
ca 24 cm
8.Grädda längst ner i ugnen i ca 30-35 min
kakan ska vara sådär lagomt kladdig
9.Serveras sval, eller till och med dagen efter, med lätt vispad grädde
Pollykaka på mitt sätt ;-) |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar