Denna vecka är det vinter tema på tårtorna, och en av dem är denna frost-tårta med Olof.
För några veckor sedan gjorde jag
den här Frost-tårta och nu fick jag chans att göra en igen. Måste erkänna att jag älskar temat, jätteroliga tårtor att pyssla med !!
På denna tårta testade jag att göra "is" av socker och glykossirap, nytt för mig men mycket effektfullt så absolut inte sista gången :-)
|
Ljus botten fylld med mjölkchokladfluff och glasscreme, täckt med SP |
|
Frost tårta med Olof |
|
Ätbart glitter på snön :) |
|
"Is" gjord på glykossirap |
|
Frozen cake |
Åh så vacker tårta! Hur gör man för att få glykossirapen att stelna så? Värmer man den? Blandar man i nåt mer?
SvaraRaderaÅh, tusen tack för det ♡
RaderaSå här gjorde jag "isen"
2,5msk vatten
2,5msk glukos
0,5dl socker
Blanda allt i en gryta och koka i ca 3-4 min så det blir lite segt
häll ut på ett bakplåtspapper och forma som du vill ha det
ev kan man ha i lite blå färg
Kram
Hej! Vilken fin tårta..undrar hur du fäste "isen" på tårtan?
SvaraRaderaTack snälla du :)
RaderaNär "isen" stelnat så trycker jag bara ner den i tårtan,så pass långt så den står kvar av sig själv
Kram