De här limporna är ett bra alternativ. Enkla,nyttiga och goda!
Enkla grahamslimpor med vetegroddar |
RECEPT
50g jäst
5dl vatten (37 grader)
0.5dl rapsolja
0.5dl flytande honung
1dl vetegroddar
2dl grahamsmjöl
11dl vetemjöl
1msk salt
1.Smula ner jästen i en bunke
2.Tillsätt vatten och rör ut jästen
3.Tillsätt olja,honung,vetegroddar och grahamsmjöl
4.Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta degen några minuter
5.Tillsätt saltet och fortsätt arbeta degen några minuter
6.Låt jäsa under duk ca 30 minuter
7.Vänd upp degen på mjölat bakbord,dela den i 2 bitar och baka ut 2 limpor
8.Lägg på klädd plåt,strö över lite grahamsmjöl och låt jäsa under duk i 30 minuter
9.Sätt ugnen på 250 grader och grädda bröden i 3 minuter
10.Sänk sedan värmen till 200 grader och grädda i ca 25 minuter
11.Låt svalna på ett galler
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar