Kan fortfarande minnas när jag va liten och satt på ute på trappen hemma och doppade rabarber i strösocker. Och hur det drar ihop sig i käkarna av den syrliga smaken.
Detta recept har jag haft i i min pärm länge och äntligen kunde jag pröva det,äntligen har det kommit lite rabarber på busken vi planterade i våras :-)
Underbara rutor som passar både till fika och som en lättare efterrätt,servera som de är eller med glass/grädde
Underbart goda!! |
Recept
3st smördegsplattor (frysta)
2st rabarberstjälkar
4msk strösocker
2msk vatten
1dl marsankräm
1st äggula
florsocker
1.Sätt ugnen på 200 grader
2.Tina smördegsplattorna
3.Dela rabarberna på längden och skär sedan i 5 cm bitar
4.Koka upp socker och vatten,lägg i rabarberna och låt sjuda 1 min.Lägg på lock och låt stå ca 10 min
5.Rör ihop marsankrämen
6.Dela varje platta på mitten,
lägg de 6 delarna på en klädd plåt och rita ett streck runt på varje bit så det blir 1 cm ram
7.Lägg 1msk marankräm på varje bit och lägg sedan 3-4 rabarberbitar ovanpå
8.Pensla ramen med uppvispad äggula
9.Grädda i ca 20 min
10.Låt svalna helt och pudra sedan över lite florsocker
Frasiga rabarber-rutor |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar