torsdag 6 mars 2014

Krämig ananaspaj

Längtan efter våren har nu verkligen infunnit sig hos mig,som den vanligtvis gör vid den här tiden. Men det är ju någon månad kvar före man¨helt vågar hoppas att våren är på väg. Under tiden får man fylla tillvaron med andra trevliga saker som tex baka ;)
Denna krämiga ananaspaj känns lite som en sommarpaj,men så god som den är så blir den ett måste under hela året!!



Krämig ananaspaj med en frisk smak av sommaren
 
 
RECEPT
 
Pajdeg:
150g smält smör
3dl vetemjöl
1dl strösocker
1tsk bakpulver
 
Fyllning:
2dl creme fraiche
1.5dl strösocker
2tsk vaniljsocker
1ägg
2st små burkar krossad ananas
 
 
1.Sätt ugnen på 200 grader
2.Börja med pajdegen,smält smöret och låt svalna lite före
det blandas ihop med övriga ingredienser
3.Tryck ut degen i en pajform och förgrädda ca 8-10 min
4.Börja undertiden med fyllningen:
5.Låt ananasen rinna av mycket väl i ett durkslag
6.Vispa ihop övriga ingredienser,rör sist ner anansen
7.Häll fyllningen i pajformen
8.Grädda i ca 20-25 minuter
9.Låt svalna
 
 
Serveras tillsammans med vaniljvisp
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar