Frisk och krämig fruktpaj |
RECEPT
Pajskal:
200g smör
5dl vetemjöl
0.5tsk bakpulver
0.5dl socker
Fyllning:
4dl creme fraiche 34%
1dl florsocker
1.5msk vaniljsocker
Garnering:
2-4 olika valfri frukt / bär
tex, kiwi,passionsfrukt,mango,jordgubb,sharon mfl
2dl aprikosmarmelad
2msk vatten
Garnera med valfri frukt/bär |
1.Sätt ugnen på 200 grader
Pajskal:
2.Smält smöret och låt svalna något
3.Blanda övriga ingredienser med det smälta smöret till en jämn deg
4.Tryck ut degen i en smord pajform ca 28cm
5.Grädda mitt i ugnen i ca 20min
6.Låt svalna helt
Fyllning och Garnering:
7.Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll krämen i pajskalet
8.Skala och skiva valfri frukt och placera över krämen
9.Blanda samman marmelad och vatten i en kastrull,
värm så blandningen blir ljumen
10.Pensla marmeladen över frukt och fyllning
11.Ställ pajen i kylen fram till servering
Servera som den är utan tillbehör |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar