Det recept jag använder mig av har jag hittat här , bra grundrecept som ger sådär lagomt hårda skorpor. För man vill ju ha tänderna i behåll när man njuter av sin biscotti ☺
Biscotti med tranbär och hasselnötter |
Recept
100g mjukt smör
2dl socker
2ägg
4.5-5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1tsk vaniljsocket
150g grovt hackade hasselnötter
150g torkade tranbär
1.Sätt ugnen på 175 grader
2.Vispa smör och socker poröst
3.Vispa i äggen, ett i taget
4.Blanda all torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten
5.Dela degen i två delar och forma två längder på en klädd plåt,
platta till längderna något
6.Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 min
7.Sänk värme till 100 grader
8.Skär längderna i sneda kakor,
lägg kakorna med snittytan uppåt och torka dem i ugnen
i ca 40 min
Smaksätt med dina favoriter, här hasselnötter och tranbär |
gott till en kopp kaffe |
Följ mig gärna på instagram
en_kaka_till
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar