tisdag 16 december 2014

Choklad och Apelsin Biscotti


LUCKA 15

Om någon av er ännu inte testat att göra biscott så är det hög tid att pröva på. 
Använd er av grundreceptet och smaksätt med egna favoriter 
I lucka 15 gömmer sig chokladbiscotti med smak av apelsin
,toppen med lite kontrast till julbordet



choklad och apelsin biscotti


Recept

100g mjukt smör
2dl socker
2ägg
5dl vetemjöl
2tsk bakpulvet
1dl kakao
Rivet skal av 1 apelsin och 1msk Apelsin juice
1tsk vaniljsocket
150g mandelspån

1.Sätt ugnen på 175 grader
2.Vispa smör och socker poröst
3.Vispa äggen, ett i taget
4.Blanda i apelsinskal och juice
5.Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten
6.Dela degen i två delar, forma två längder på en klädd plåt
grädda mitt i ugnen i ca 30-35min
7.Sänk värmen till 100 grader
8.Skär kakorna lite sneda, lägg med snittytan uppåt och torka
i ugnen ca 40 min






För mer bakverk följ min instagram

en_kaka_till






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar