Spröda havrerutor med nougat |
Recept
100g smör
4,5 dl havregryn( för glutenfritt,välj glutenfria havregryn)
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1,5tsk bakpulver
1,5 msk maizena
2 msk ljus sirap
250g nougat
1.Sätt ugnen på 200 grader
2.Smält smöret i en rymlig kastrull, ta bort från värmen
3.Blanda i alla övriga ingredienser,förutom nougaten, rör till
en jämn smet
4.Tryck ut smeten till ett jämt lager i en pakplåtspappers-
klädd mindre långpanna
5.Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 min, tills den är gyllene
6.Skär nougaten i tunna skivor och fördela över hela den varma kakan,
när den smält bred ut i ett jämt lager
7.Låt stelna i kylskåp ca 20 min
8.Skär i önskade rutor med en skarp kniv,
var lite försiktigt då de spröda rutorna lätt spricker
Går bra att frysa
Klicka HÄR och följ gärna min instagram
en_kaka_till
Mums vad gott det ser ut! :)
SvaraRaderaDet skulle vara jätteroligt om du ville vara med på min blogg med ditt bästa sommarrecept!
Läs mer här:
http://elvafika.se/2015/may/se-hit-alla-bakbloggare.html
Tack på förhand! :)