En underbar kaka där de lite syrliga lingonen passar perfekt
tillsammans med den söta vaniljsmaken.
Vaniljfyllningen gör också att kaka blir mycket saftig och god.
Grundreceptet hittade jag i hembakat
Recept
3ägg
2,5dl strösocker
50g smält smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1dl kokhett vatten
ca 3 dl lingon (går bra med frysta)
Fyllning:
100g smör
1 dl mjölk
3 msk vaniljsocker
Garnering:
Florsocker
1.Sätt ugnen på 180 grader.
Smörj och bröa en form med avtagbar kant,
ca 24cm i diameter.
2.Sockra ev på lingonen om de är för syrliga
3.Vispa ägg och socker poröst, tillsätt smör,
mjöl och bakpulver
4.Tillsätt vattnet och rör ihop till en smidig smet
5.Häll smeten i formen. Sprid ut lingonen över kakan och
tryck ner dem försiktigt i smeten
6.Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter.
7.Ta bort kanten på formen och låt kakan svalna.
Dela den sedan på mitten.
8.Fyllning:Smält smöret och tillsätt mjölk och vaniljsocker
Låt puttra i ca 2 min under omrörning.
Skeda vaniljmjölken över snittytan på de båda kakadelarna
9.Lägg ihop delarna och sikta över florsocker
före servering.
Följ gärna mig på INSTAGRAM
en_kaka_till
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar