Kokostoppar enkla att baka och kan lätt varieras så man får sin favoritsmak.
Den här gången gjorde jag dem sockerfria och bytte ut 1dl strösocker mot 0,5dl sötströ.
Använde även mörk choklad utan tillsatt socker,
men det går lika bra med vanlig mörk choklad 70%
Smaksatte dem med lite vaniljpulver och
rivet skal från en citron.
Supergott!!
Recept
50g smör
2ägg
1msk grädde
1tsk vaniljpulver
200g riven kokos
0,5dl sötströ
rivet skal från 1 citron
ca100g mörk choklad (utan tillsatt socker)
1.Sätt ugnen på 175 grader
2.Smält smöret och låt svalna
3.Rör ihop ägg och sötströ, blanda i kokos, smör, vaniljpulver
och citronskal
4.Låt stå och svälla i ca 10-15 minuter och forma sedan "toppar".
ca 20 stycken
5.Sätt topparna på en klädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca 10- 15 minuter.
6. Låt topparna svalna. Doppa sedan i smält mörk choklad.
Direktlänk till min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar