Hallongrottor är en av mina favoriter bland småkakor.
När jag var barn kallade vi dessa kakor för "magsår" och jag gillade dem lika mycket då.
Spröda småkakor fyllda med hallonsylt.
![]() |
Spröda hallongrottor |
Recept
200 g smör (rumsvarmt)
1,5 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
4,5dl vetemjöl
1dl marsanpulver
1-1,5 dl hallonsylt
1.Sätt ugnen på 200 grader och ställ ut små formar 2-3cm på en plåt.
2.Blanda ihop alla ingredienser (ej sylt) till en jämn deg, knåda ej.
3.Rulla degen till en längd och dela i 30-35 bitar, beroende på hur stora kakor du vill ha.
Rulla varje del till en boll och lägg i formarna.
4.Gör en lite grop i varje kaka och klicka i lite hallonsylt i varje hål.
5.Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter , låt svalna på plåten
Följ gärna min instagram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar