Jag har börjat använda mig mer och mer av detta socker som finns i både ljust och mörkt. Inspiration till detta recept hittade jag hos Tove .Smarriga cookies med stora bitar av vit choklad.
Muscovadocookies |
Recept
100g smält mörk choklad
220g mjöl
1tsk bikarbonat
0,5tsk salt
150g rumsvarmt smör
100g mörkt muscovadosocker
1ägg
150g grovt hackad vit choklad
1.Smält den mörka chokladen i micro el vattenbad
2.Rör socker och smör krämigt
3.Tillsätt den smälta chokladen i smörblandningen och rör jämnt,
därefter tillsätt ägget och blanda till en jämn smet
4.Blanda alla torra ingredienser och blanda sen ner dem i chokladsmeten
5.Rör till sist i den grovt hackade vita chokladen
6.Låt stå i kylen en liten stund
7.Sätt ugnen på 175 grader
8.Klicka ut runda klickar på en klädd plåt,med lite mellanrum då de flyter ut en del
9.Grädda i mitt i ugnen ca 18 min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar