I helgen bakade jag bla grahamsrutor,saftiga rutor som enkelt trycks ut på en plåt.
ingredienser till grahamsrutor |
RECEPT
50g jäst
5dl mjölk
2.5dl grahamsmjöl
2tsk salt
0.5dl ljus sirap
2msk rapsolja
ca 8-10 dl rågsikt
vallmofrön
1.Värm mjölken fingervarm,37 grader
2.Smula jästen i en bunke,häll på mjölken och lös upp jästen
3.Tillsätt grahamsmjöl,salt,sirap och olja.Blanda väl
4.Tillsätt rågsikt,lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg
5.Låt jäsa under duk i ca 40 min
6.Tryck ut degen på en klädd plåt till en rektangel,ca 25x35cm
7.Skär ett rutmönster i degen och toppa med vallmofrö
8.Låt jäsa under duk i ca 30 min
9.Sätt ugnen på 200 grader
10.Grädda brödet längst ner i ugnen ca 20-30 min,
låt svalna på plåten under duk
grahamsrutor |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar