Denna krämiga ananaspaj känns lite som en sommarpaj,men så god som den är så blir den ett måste under hela året!!
Krämig ananaspaj med en frisk smak av sommaren |
RECEPT
Pajdeg:
150g smält smör
3dl vetemjöl
1dl strösocker
1tsk bakpulver
Fyllning:
2dl creme fraiche
1.5dl strösocker
2tsk vaniljsocker
1ägg
2st små burkar krossad ananas
1.Sätt ugnen på 200 grader
2.Börja med pajdegen,smält smöret och låt svalna lite före
det blandas ihop med övriga ingredienser
3.Tryck ut degen i en pajform och förgrädda ca 8-10 min
4.Börja undertiden med fyllningen:
5.Låt ananasen rinna av mycket väl i ett durkslag
6.Vispa ihop övriga ingredienser,rör sist ner anansen
7.Häll fyllningen i pajformen
8.Grädda i ca 20-25 minuter
9.Låt svalna
Serveras tillsammans med vaniljvisp |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar