De här gången täckte jag formen med kokos blandat med lite kakao för att få en liten annan smak,men självklart kan man mjöla formen som vanligt,tycker det kan vara ett roligt sätt att variera en kaka som man gjort många gånger :)
Hallonkladdkaka |
RECEPT
100 g smör
2.5dl strösocker
2st ägg
2dl vetemjöl
0.5msk vaniljsocker
ca 100-150g färska hallon
1.Sätt ugnen på 175 grader
2.Smörj och mjöla en form med avtagbar kant ca 24cm
Kokos med lite kakao,en variant till mjölet i formen |
3.Smält smöret
4.Rör ner socker och ägg i smöret
5.Blanda i mjöl och vaniljsocker,rör till en jämn smet
6.Häll smeten i formen och strö över hallonen
Strö färska hallon över smeten |
7.Grädda mitt i ugnen ca 25-30 min eller tills kakan fått lite fått lite färg
Grädda tills den fått lite färg |
Hallonkladdkaka |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar