Valet föll på den underbara silviakakan,lätt att göra och så god!! En annan fördel är att det blir en hel långpanna med bitar som man kan fylla frysen med och plocka upp när det passar.
Gott till påsk |
SILVIAKAKA RECEPT
6ägg
6dl strösocker
3dl kallt vatten
6dl vetemjöl
3,5tsk bakpulver
1.Vispa ägg och socker pösigt
2.Tillsätt vatten och sedan mjölet blandat med bakpulvret
3.Häll smeten i en klädd långpanna och grädda i 175 grader i ca 20min
GLASYR
225g smält smör/margarin
2,5dl strösocker
3st äggulor
4,5tsk vaniljsocker
kokos
1.Smält smöret.
2.Blanda i övriga ingredienser (ej kokos) koka på låg värme i några minuter under ständig omrörning
3.Bred på glasyren på kakan
4.Strö på kokos
5.Skär i rutor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar