En liten ändring brukar jag göra och det är att jag använder mig av mandelmjöl istället för hackad mandel i själva botten. Både enklare och godare tycker jag.
Den klassiska daimglass-tårtan |
Recept
botten:
3äggvitor
150g socker
150g mandelmjöl
glass:
3äggulor
3msk socker
3dl grädde
2st dubbel-daim (hackad)
1.Sätt ugnen på 175 grader
2.Vispa äggvitorna till ett vitt skum och tillsätt sockret lite i taget under vispning
3.Vänd ner mandelmjölet
4.Häll smeten i en smord form med avtagbar kant och grädda i ca 30 min
Botten färdig för gräddning |
5.Låt botten svalna
6.Vispa äggulor och socker till glassen luftigt
7.Vispa grädden och vänd ner den i äggvispet och blanda ner den hackade daimen
8.Häll smeten på botten och ställ i frysen minst 4 timmar
Redo för frysen |
9.Ta fram glasstårtan ca 20 min före servering
Rykande åtgång ;-) |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar