Storleken på rutorna är en smaksak,men godast är de tillsammans med lite lätt vispad grädde.
Chokladrutor på kokosbotten |
RECEPT
200g mandelmassa
2äggvitor
1dl kokos
200g mjölkchoklad
50g mörk choklad
2dl vispgrädde
2äggulor
1.Sätt ugnen på 200 grader
2.Riv mandelmassan och blanda samman med äggvitor och kokos till en jämn smet
3.Klä en lite form ca 23x23 cm med bakplåtspapper och bred ut smeten i formen
4.Grädda mitt i ugnen i ca 10 min och låt kallna
5.Smält chokladen i micro el. vattenbad
6.Vispa grädden fast
7.Vispa ner äggulorna i chokladen och rör ner grädden till en jämn smet
8.Bred ut chokladsmeten på den svala botten och täck med plastfolie
9.Ställ kallt minst 5 tim,gärna över natten
10.Skär i rutor
11.Servera med lätt vispa grädde
Toppen om man ska servera till många :) |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar