fredag 10 januari 2014

Chokladrutor på kokosbotten

Chokladrutor på en god kokosbotten,underbara som bara smälter i munnen. Som ni kan se på dekorationen så serverade jag dessa under julen men givetvis kan man bjuda på dessa godbitar under hela året :)
Storleken på rutorna är en smaksak,men godast är de tillsammans med lite lätt vispad grädde.


Chokladrutor på kokosbotten
 
 
RECEPT
 
200g mandelmassa
2äggvitor
1dl kokos
200g mjölkchoklad
50g mörk choklad
2dl vispgrädde
2äggulor
 
1.Sätt ugnen på 200 grader
2.Riv mandelmassan och blanda samman med äggvitor och kokos till en jämn smet
3.Klä en lite form ca 23x23 cm med bakplåtspapper och bred ut smeten i formen
4.Grädda mitt i ugnen i ca 10 min och låt kallna
5.Smält chokladen i micro el. vattenbad
6.Vispa grädden fast
7.Vispa ner äggulorna i chokladen och rör ner grädden till en jämn smet
8.Bred ut chokladsmeten på den svala botten och täck med plastfolie
9.Ställ kallt minst  5 tim,gärna över natten
10.Skär i rutor
11.Servera med lätt vispa grädde
 
 
Toppen om man ska servera till många :)
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar