RECEPT
200g rumsvarmt smör
2dl florsocker
1ägg
4.5dl vetemjöl
fyllning:
250g rumsvarmt smör
500g grovriven mandelmassa
2ägg
2äggulor
3msk vetemjöl
500g frysta,tinade blåbär
0.5tsk kardemumma
florsocker
1.Sätt ugnen på 180 grader
2.Börja med degen och vispa smör och florsocker vitt och pösigt
3.Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda till en slät deg
4.Tryck ut degen i en smord pajform,ca 28 cm i diameter
5.Riv mandelmassan till fyllningen och vispa ihop med smöret
6.Tillsätt ägg,äggulor och mjöl,vispa till en slät smet och fyll pajformen
7.Låt de tinade blåbären rinna av väl i en sil och blanda dem med kardemumma,
täck sedan fyllningen med blåbären
8.Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme
9.Låt kakan svalna och pudra sedan med florsocker
10.Servera som den är eller men lite lätt vispad grädde
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar