fredag 23 maj 2014

Hallonpaj med ruttäcke


Visst är det härligt att kunna ta med sig en nybakad paj ut  i solen och fika...sommaren verkar redan ha kommit och det är bara att njuta!!
Den här goda hallonpajen som är en blandning mellan paj och sockerkaka passar perfekt en varm sommardag. Servera med en god vaniljsås



Hallonpaj med ruttäcke


Recept

100g rumsvarmt smör
1dl strösocket
3.5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
1ägg

fyllning:
2msk potatismjöl
300g hallon (tinade el färska)
0.5dl strösocker

1.Sätt ugnen på 200 grader
2.Rör ihop socker och smör
3.Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smöret
4.Tillsätt ägget och rör ihop till en deg
5.Spara en fjärdedel av degen, tryck ut resterande i en
smord form med avtagbar kant ca 24cm

fyllning:
1.Strö potatismjöl över pajdegen
2.Fyll formen med bär och strö över sockret
3.Forma smala rullar av den sparade degen och lägg i ett rutmönster
över bären
4.Grädda i ugnen ca 20-25 min
5.Låt svalna något, servera med en god vaniljsås


Sommarfika ☆



Servera med en god vaniljsås



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar