torsdag 29 augusti 2013

Röda vinbärsrutor med marängtäcke

 
 
 
 
 
 
Ifjol köpte vi en röd vinbärsbuske och denna sommar hade den växt till sig lite och jag kunde plockat av lite goda bär :-)
Testade och göra dehär vinbärsrutorna i helgen men blev inte helt nöjd,ändrat lite i receptet och då blev resultatet mycket bättre!!
Söta och syrliga på samma gång :-)
 
                                                                
 
 RECEPT
Botten:
100g smör
5 äggulor
3dl socker
2.5dl mjölk
3msk kokande vatten
5dl vetemjöl
1.5msk vaniljsocker
3.5tsk bakpulver
 
Marängtäcke:
5äggvitor
2.5dl socker
4dl röda vinbär
 
1.Klä en långpanna med bakplåtspapper och sätt ugnen på 180 grader
2.Smält smöret och koka upp vattnet
3.Vispa äggulor och socker fluffigt
4.Blanda i smör,mjölk och vatten i äggblandningen
5.Blanda mjöl,vaniljsocker och bakpulver och tillsätt,rör allt till en smidig smet.
6.Häll smeten i långpannan och grädda i 10 min
7.Medans kakan gräddas:vispa upp äggvitor till ett fast skum,
tillsätt sockret lite i taget under vispningen.Blanda i vinbären
8.Ta ut kakan efter 10 min,bred på marängtäcket och grädda ytterligare
tills marängen börjar få lite färg
9.Låt kallna och skär sedan i rutor
 
 
Röda vinbärsrutor med marängtäcke
 
 

 
 
 

 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar