tisdag 21 juli 2015

Krämig jordgubbspaj

13 grader och ösregn är ju inte direkt vad man önskar av semestervädret. Försöker få lite sommarkänsla med denna krämiga jordgubbspaj. Självklart godast med färska jordgubbar, men går precis lika bra med frysta. Tänk bara på att blanda runt de frysta med lite potatismjöl, då de gärna släpper vätska under gräddningen. Servera pajen som den är eller tillsammans med vaniljsås.
Passade på att fota under de solglimtar som finns, så det ser extra sommrigt ut :-)



Krämig jordgubbspaj


Recept

100g rumsvart smör
1,5dl strösocker
1ägg
3,5-4dl vetemjöl
1tsk bakpulver

fyllning:
250g philadelphia ost
1,5dl strösocker
1ägg
2,5dl jordgubbar (färska el frysta)

1.Sätt ugnen på 175 grader
2.Smörj och mjöla en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter
3.Vispa smör och socker krämigt
4.Rör ner ägget och blanda sedan i mjöl och bakpulver, 
reglera mängden mjöl beroende på äggets storlek,
arbeta ihop till en deg
5.Tryck ut degen i formen och upp på kanterna
6.Fördela jordgubbarna jämnt över degen
7.Blanda philadelphiaost, socker och ägg till fyllningen 
och häll över jordgubbarna i formen
8.Grädda mitt i ugnen i ca 50-60 minuter
Låt svalna

Sommarfika


Följ gärna min instagram

en_kaka_till 

Pudra gärna lite florsocker över före servering


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar