söndag 22 maj 2016

Smarrig äpplepaj utan socker med mandel och kokos

Ibland vill man ha ett alternativ till alla godsaker bakade med socker.
Här har jag testat en äppelpaj utan socker,med mandelmjöl och kokos
Mandelmjöl kan ofta upplevas något torrt, så "smuldegen" ska vara rejält klibbig.
För att få en riktigt god smak snåla inte på äpplen och kryddor!!


Äppelpaj utan socker med mandel och kokos

Recept

3-4 äpplen
1tsk malen kardemumma
2-3tsk kanel
0,5 msk sötströ

Pajdeg:
100g smör
2dl mandelmjöl
2dl kokosflingor
1msk sötströ
1tsk vaniljpulver

30g mandelspån


1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform
2.Skala och skiva/klyfta äpplen 
och blanda runt med kryddor och sötströ
3.Lägg äpplena i pajformen, 
nyp ihop övriga ingredienser (ej mandelspån) och fördela
degen i klickar över äpplena
4.Strö över mandelspån


5. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Håll koll på mandelspånen, de får lätt färg,
lägg ett bakplåtspapper över om de ser ut att brännas
6. Låt svalna något, servera med en klick vispad grädde




Instagram @en_kaka_till 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar