onsdag 7 februari 2018

Saftig banankaka med nutella och mörk choklad


Denna kaka är perfekt om man har några övermogna bananer 
som blivit kvar. Den blir riktigt saftig och tillsammans med nutella och
hackad mörk choklad smakar den underbart!


Recept

2ägg
1dl socker
2,5dl mjöl
1tsk vaniljpulver / vaniljsocker
1tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
100g smält smör
0,5dl turkisk yoghurt el liknande
2 mogna mosade bananer
0,5dl nutella
50g hackad mörk choklad

1.Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en form
med avtagbar kant ca 20cm i diameter.
2.Mosa bananerna och hacka chokladen grovt
3.Smält smöret
4.Vispa ägg och socker poröst
5.Blanda ner de torra ingredienserna
6.Häll i smör och sedan yoghurt, rör till en jämn smet
7.Vänd till sist ner banan, nutella och den hackade chokladen
8.Häll smeten i den bröade formen och gädda mitt i ugnen ca 45 minuter
9.Pudra över lite florsocker före servering,
ät som den är eller med en klick lätt vispad grädde



Följ mig gärna på instagram

en_kaka_till





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar