torsdag 27 februari 2014

Äpplepaj med valnötter och karamelliserad mjölk

Den här smarriga äpplepajen är ett måste att testa!! Ljuvligt god blandning mellan äpple,valnötter och karamelliserad mjölk. Dessutom är den enkel och går snabbt att fixa till,perfekt med andra ord ;) Servera den sval tillsammans med lätt vispa grädde.

lånad bild från google bildsök
 
Vill man spara tiden det tar att koka kondenserad mjölk är det mycket smidigt att använda den redan kokade karamelliserad mjölk
 
 
 
Äpplepaj med valnötter och karamelliserad mjölk
 
 
RECEPT
 
2.5dl vetemjöl
125g smör
0.5dl råsocker
1krm salt
4 normalstora äpplen
2 dl grovt hackade valnötter
2msk flytade margarin
1burk karamelliserad mjölk
 
 
1.Sätt ugnen 200 grader
2.Blanda ihop mjöl,smör,råsocker och salt till en deg
3.Skala och dela äpplena i mindre bitar
 
 
4.Blanda ihop äpplena med valnötter,margarin och den karamelliserade mjölken
5.Lägg äppleblandningen i en pajform
 
 
 
6.Fördela degen över äpplena
7.Grädda mitt i ugnen ca 25-30 min
8.Servera pajen sval med lätt vispad grädde
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar