måndag 24 februari 2014

Muggkaka / Citronkaka i mugg

De enkla och goda muggkakorna har som hos många andra blivit mycket poppis här hemma. För det mesta så gör vi de goda muggchokladkakorna  Men jag känner att endast fantasin sätter gränser för vilka smaker man kan använda :-) Är själv väldigt förtjust i lite syrliga bakverk och därför testade jag att blanda i lite lemon curd,resultatet blev en krämig kaka med frisk smak av citron. Perfekt med en klick grädde på toppen!!


krämig citronkaka i mugg
 
 
RECEPT 2 muggar
 
3msk smör/margarin
5msk vetemjöl
3msk socker
1tsk vaniljsocker
3msk lemon curd
1ägg
3msk vispgrädde
 
ev vispad grädde
 
1.Lägg smöret i en mugg och smält i micron (ca 30sek)
2.Blanda smöret och alla övriga ingredienser i en bunke,
rör/vispa till en jämn smet
3.Fördela smeten i två muggar
4.Kör muggarna på full effekt i 2-2.5 minuter,
beroende på hur kladdig man vill ha den
 
 
Ät som den är eller med en klick grädde
 
 
5.Låt svalna något
6.Ät med sked direkt ur muggen,med eller utan tillbehör
 
 
Muggkaka
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar