lördag 30 augusti 2014

Äpplekaka med kanel

Jag fortsätter att baka med äpplen och näst ut är denna fantastiska äpplekaka. Under veckan har det blivit 3 stycken bakade här hemma, en till mitt jobb, en till sambons jobb och så en att smaska på här hemma :-) Enkel och lätt att lyckas med.
En saftig botten och toppad med äpple, socker och kanel. Serveras lättast på papper den gräddats i :)


Äpplekaka med kanel


Recept

3-4 stora äpplen
3msk socker
1msk kanel
0.5msk vaniljsocker

150g smör/margarin
2dl socker
3ägg
3dl vetemjöl
1tsk bakpulver
0.5dl mjölk

Ev pärlsocker

1.Sätt ugnen på 175 grader
2.Börja med att skala äpplena, dela dem sedan i små bitar,
lägg i en skål med socker, kanel och vaniljsocker
3.Låt dem marinera en stund

Marinera äpplena en lite stund


4.Dela smöret i mindre bitar och vispa pösigt tillsammans med sockret
5.Vispa i äggen i smörsmeten, ett i taget
6.Rör (vispa ej) ner mjöl blandat med bakpulver
7.Blanda i mjölken till en jämn smet
8.Klä en form ,ca 24cm i diameter, med bakplåtspapper
9.Fördela smeten i formen,
 lägg på äpplena och häll även på vätskan som bildats av äpplena

fördela äpplena över smeten

10.Grädda längst ner i ugnen i ca 45-50min
11.Om vill kan man strö över lite pärlsocker 

Äpplekakor till goa arbetskamrater



Hittade receptet på nätet i fjol, men
minns tyvärr inte på vilken sida.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar