fredag 8 augusti 2014

Kiwipaj

Det är så otroligt roligt när det finns tid till lite bak även på jobbet :-) Önskar att vi kunde baka mer hembakat till våra vårdtagare...men men man får vara nöjd för de gånger tillfälle ges ☺ Idag blev det en kiwipaj, en ny erfarenhet för mig, det var riktigt gott !! Den varma kiwin blev inte alls så söt som jag trott utan faktiskt lite syrlig. Pajen är som godast när den svalnat något. Pudra på lite florsocker och servera med en klick grädde eller vanilj glass


kiwipaj


Recept


Deg:
125g smör el margarin
2msk socker
4dl vetemjöl
2tsk vaniljsocker
1 ägg 

Fyllning:
6 kiwi
3 ägg
0.5dl socker
2.5dl grädde (ej vispad)

Florsocker

1.Sätt ugnen på 200 grader
2.Nyp ihop smör, mjöl, socker och vaniljsocker till en smulig deg
3.Rör i ägget och blanda snabbt till en smidig deg
4.Tryck ut degen i en smord pajform,
 ca 28cm i diameter
5.Nagga degen och förgrädda mitt i ugnen 
ca 15 minuter
6.Skala och skiva kiwin och lägg på pajskalet
7.Rör ihop ägg, socker, grädde och häll över kiwin
8.Sänk ugnen till 175 grader och grädda pajen mitt i ugnen ca 25-35 minuter,
varierar beroende på ugnen
 Pajen är klar när den fått fin färg och stadgat sig
9.Låt svalna, pudra med florsocker och servera med grädde eller glass


Servera med en klick grädde







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar