tisdag 21 oktober 2014

Kladdig chokladkaka med marängtäcke

Enligt mig kan det aldrig bli för mycket choklad och är ni lika stora choklad älskare som mig så kommer ni garanterat gilla denna kaka. En chokladkaka kladdig, nästan rinnig, i mitten och med ett sprött marängtäcke. Serveras ljumen med lätt visad grädde och ev lite färska bär.


Krämig chokladkaka med marängtäcke


Recept

200g rumsvarmt smör
4dl strösocker
4ägg
2äggulor
100g mörk choklad
3dl vetemjöl
1dl kakao
1tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker

Maräng:
2äggvitor
1dl strösocker
1msk kakao

1.Smörj och bröa en form med avtagbar kant ca 24cm i diameter
2.Sätt ugnen på 175 grader
3.Börja med marängen, vispa äggvitor vitt och fluffigt
Tillsätt sockret under vispningen till ett fast skum
Vänd sist ner kakaon
4.Fortsätt med kakan, vispa smör och socker pösigt
5.Vispa i ägg och äggulor ett i taget
6.Smält chokladen i micro eller vattenbad och rör ner i äggsmeten
7.Blanda de torra ingredienserna och rör ner till en jämn smet
8.Fördela smeten i formen och bred marängen över

Bred marängen på smeten

9.Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme

Ett frasigt marängtäcke


Kakan ska vara kladdig, nästan rinnig i mitten
Serveras ljumen med lätt vispad grädde och ev några färska bär


Serveras ljumen med lätt vispad grädde







Följ mig gärna på instagram en_kaka_till ☺







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar