torsdag 2 november 2017

Saftig Lingonkaka med Vaniljfyllning

En underbar kaka där de lite syrliga lingonen passar perfekt
tillsammans med den söta vaniljsmaken.
Vaniljfyllningen gör också att kaka blir mycket saftig och god.
Grundreceptet hittade jag i hembakat


Recept

 3ägg
2,5dl strösocker
50g smält smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1dl kokhett vatten
ca 3 dl lingon (går bra med frysta)

Fyllning:
100g smör
1 dl mjölk
3 msk vaniljsocker

Garnering:
Florsocker

1.Sätt ugnen på 180 grader.
Smörj och bröa en form med avtagbar kant,
ca 24cm i diameter.
2.Sockra ev på lingonen om de är för syrliga


3.Vispa ägg och socker poröst, tillsätt smör,
mjöl och bakpulver
4.Tillsätt vattnet och rör ihop till en smidig smet
5.Häll smeten i formen. Sprid ut lingonen över kakan och
tryck ner dem försiktigt i smeten

6.Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter.
7.Ta bort kanten på formen och låt kakan svalna.
Dela den sedan på mitten.
8.Fyllning:Smält smöret och tillsätt mjölk och vaniljsocker
Låt puttra i ca 2 min under omrörning.
Skeda vaniljmjölken över snittytan på de båda kakadelarna
9.Lägg ihop delarna och sikta över florsocker
före servering.




Följ gärna mig på INSTAGRAM
en_kaka_till






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar