onsdag 13 mars 2013

SNICKERSKOLABITAR

Hittade detta underbara recept i ett nummer av tidningen Hembakat.
Farligt goda som godis :-) Alla här hemma gillade dem så de här kommmer nog att bakas fler gånger.



 
Recept
 
Botten:
150g smör
1dl socker
3dl vetemjöl
1-2msk vatten
 
Kolafyllning:
225g smör
1,5dl socker
1,5dl ljus sirap
1,5dl vispgrädde
0,5dl kakao
1tsk vaniljsocker
2dl salta jordnötter
 
Topping:
150g mjölkchoklad
1dl vispgrädde
1tsk rumsvarmt smör
 
Gör så här:
1.Botten:Skär smöret i tärningar och blanda det med sockret.Tillsätt mjöl och blanda till en smulig deg.Blanda i vatten och arbeta ihop degen.Lägg den i en plastpåse och låt vila i kylen i 1 tim.
 
2.Sätt ugnen på 175 grader,tryck ut degen i en form,ca 21*21 cm.Nagga botten med en gaffel.
 
3.Grädda kakan mitt i ugnen i 15-20 min.
 
4.Fyllning:Skär upp smöret i stora bitar.Smält smöret i en kastrull,tillsätt socker,sirap,grädde,kakao och vaniljsocker.Koka försiktigt till en temp av 120 grader,rör då och då så att det inte bränner i botten.
 
5.Strö hälften av jordnötterna över pajskalet.Häll på kolan och strö över resten av jordnötterna.Låt kolan svalna.
 
6.Topping:Hacka chokladen och lägg den i en bunke.Koka upp grädden.Häll grädden över chokladen och rör tills all choklad smält.Rör i smöret.Häll chokladen över pajen.Låt kallna helt och skär sedan i bitar.
 
Lycka till !
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar