måndag 11 november 2013

Trippel-chokladtårta på farsdag

Ja är på slutet av kursen som jag studerat under hösten och nästan all min lediga tid går till plugg,därför har det inte bakats så mycket den sista veckan.
Muntlig examinaton väntar i slutet av månaden och sedan ska det bakas betydligt mer igen!!
Igår firade vi alla pappor och även pappan i det här huset firades med paket och tårta :-)
Valde att göra en riktigt saftig chokladtårta. Trippel i choklad med mörk,ljus och vit-lemon choklad.
Ett måste för chokladälskaren!!
Vill ni se förra årets farsdags-tårta kika in här




Tidsbristen syns även här ;-) enkel dekoration med kristyr !!
 
 
 
Recept
 
Kaka:
200g rumsvarmt smör
3dl ljust muscovadosocker
1dl ljus sirap
4ägg
5dl vetemjöl
1.5dl kakao
3tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
3dl mjölk
150g mörk choklad
 
Kräm:
2dl grädde
200g vit-lemon choklad
1msk smör
 
Topping:
150g ljus choklad
1msk smör
 
 
1.Sätt ugnen på 200 grader
2.Rör smör,socker och sirap smidigt
3.Tillsätt äggen,ett i taget
4.Blanda alla torra ingredienser i en bunke
och blanda växelvis ner mjölblandning och mjölk i äggsmeten
5.Smält chokladen i micro eller vattenbad och vänd försiktigt ner i smeten
6.Häll smeten i en smord och bröad form ca 24cm
7.Grädda i nedre delen av ugnen i 40-60min,
känn med sticka om kakan är torr
8.Låt svalna helt
 
9.När kakan är i ugnen börja med krämen
10.Smält chokladen över vattenbad med grädde och smör
11.Låt svalna helt gärna i kylen,
vispa sedan den kalla krämen tills den tjocknar och blir slät
12.Dela kakan på mitten,bred ut krämen på den undre delen och lägg på den övre delen
OBS! Viktigt att kakan är helt sval annars smälter krämen
 
13.Smält chokladen till toppingen tillsammans med smöret i micro eller vattenbad
14.Låt svalna något och bred sedan över kakan
15.Dekorera med valfri dekoration
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar