fredag 14 juni 2013

Citronkaka med syrlig kräm på examensdagen

Igår va det examensdag :) Kan knappt förstå att ett läsår kan gå så fort och att stora killen redan gått ur ettan!! Nu väntar ett välförtjänt och härligt sommarlov.
Har många tårtförfrågningar nu :) Så någon egen tårta hann jag inte med att fixa men vi firade med en god citronkaka.



 
 
 
RECEPT
 
 
botten:
2ägg
2dl socker
1 citron (skal+saft)
175g smör
0,5dl mjölk
3,5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1,5tsk vaniljsocker
 
kräm:
3ägg
2dl socker
2 citroner (skal+saft)
50g smör
 
Botten:
1.Sätt ugn på 175 grader
2.Riv skalet från citronen och pressa ur saften
3.Smäl smöret
4.Vispa ägg och socker pösigt och rör ner smöret
5.Blanda i mjölk,citronsaft och skal
6.Blanda de torra ingredienser och vänd ner i smeten.
7.Häll smeten i en bröad form ca 24cm och grädda mitt i ugnen 30-35 min
 
Kräm:
1.Vispa upp ägg och socker i en kastrull
2.Tillsätt citronsaft och skal
3.Låt sjuda på låg värme och vispa hela tiden tills den tjocknar,får EJ koka.
4.Ta av kastrullen och rör i smöret
 
När kakan svalnat,skär i 2 delar.Bred på krämen på underdelen och lägg på locket.Garneras efter smak och tycke,servera gärna med en klick grädde
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar