lördag 8 juni 2013

Vaniljpannacotta utan gelantin

De senaste dagarna har jag testat att göra lite olika varianter av vaniljpannacotta utan att använda gelantin.
I den ena byttes gelantinet ut mot vegegel som jag använde i min flädermoussetårta och i den andra bytte jag ut gelantin mot gelésocker
Här kommer båda recepten :

Vaniljpannacotta med vegegel,
liknar lite en pudding i konsistensen och med en underbar smak av vanilj
 
ca 6 potioner
 
5dl vispgrädde
2dl mjölk
1tsk vaniljpulver
1dl strösocker
1påse vegegel
 
1.Vispa ihop grädde,mjölk,vaniljpulver,socker och vegegel i en kastrull.
2.Koka upp under omrörning.Rör hela tiden för att förhindra klumpar.
3.Häll upp i potionsskålar och slätt i kyl i minst 1 timme
4.Servas med valfritt tillbehör tex riven mörk choklad
 
 
 
vaniljpannacotta med gelésocker,underbart len i både smak och konsistens
 
5 potioner
 
5dl vispgrädde
1dl gelésocker
1tsk vaniljarom
 
1.Blanda grädde och gelésocker i en kastrull
2.Koka upp under omrörning,tillsätt vaniljarom och rör om
3.Häll upp i potionsformar och låt stå i kylen några timmar för att stelna
4.Serveras med valfritt tillbehör tex rårörda hallon
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar