torsdag 26 september 2013

Nybakade grahamsscones

Visst är det underbart gott med nybakade scones!!
Och det finns jättemånga varianter,säkert har ni själva en egen favorit,jag brukar använda mig av detta här receptet med grahamsmjöl. Det känns lite matigare och lite nyttigare.
Den här gången åt vi dem med ost och svärmors hemlagade plommonmarmelad,så super gott!!




Ett helt bröfat fylld med nybakade grahamsscones,delade och klara att ätas
 
 
 
 
RECEPT
 
3dl filmjölk
80g smör
4dl grahamsmjöl
4dl vetemjöl
4tsk bakpulver
1 tsk salt
 
1.Sätt ugnen på 250 grader
2.Blanda mjöl,bakpulver och salt i en bunke
3.Finfördela ner smöret så det blir en grynig massa
4.Blanda i filmjölken och rör ihop till en smidig deg
5.Dela degen i 4:a delar,forma varje del till en rund kaka och gör 2 snitt i varje kaka
6.Nagga kakorna med en gaffel
7.Lägg på en klädd plåt och grädda i ca 10 min
8.Serveras nygräddade









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar