onsdag 31 juli 2013

Buffébröd med pinjenötter och flingsalt

Igår hade vi kalas för vår stora kille som fyllde 8 år!! Är lite svårt att förstå att det gått 8 år sedan vi blev föräldrar för första gången :-)
Vi hade ett litet kalas för släkt och vänner och till helgen blir det barnkalas
Serverade en god sallad och till den detta safftiga buffébröd.



Två saftiga buffébröd
 
 
RECEPT
 
50g jäst
8dl mjölk,ljummen
1dl rapsolja
2tsk salt
2dl rågsikt
150g valfri lagrad ost,riven
14-16dl vetemjöl
 
garnering
vatten
pinjenötter
flingsalt
 
 
1.Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i mjölken
2.Tillsätt olja,salt,rågsikt,ost och vetemjöl lite i taget.Knåda ihop till en smidig deg
3.Låt jäsa under bakduk i ca 45min
4.Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den jämn.Dela degen i 2 delar
5.Dela varje del i 3 delar,gör en rund boll av en del och lägg på en klädd plåt.
Rulla ut 2 längder av de andra bitarna och snurra dem runt varandra.
Lägg dem runt den runda delen.
6.Pensla brödet med vatten och strö över pinjenötter och flingsalt,
och gör sen samma sak med den andra delen på ny plåt
7.Låt jäsa under bakduk i ca 40min
8.Sätt ugnen på 225 grader
9.Grädda brödet längst ner i ugnen i 25-30 min
lägg in ett bakplåtspapper över brödet om det får
för mycket färg under gräddningen
 
Ost,pinjenötter och salt ger en god smak
 
 
 
Brödet va populärt på kalaset och försvann snabbt
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar