tisdag 23 juli 2013

Enkla grahamslimpor

Njuter varje dag av semestern,sån lyx att kunna baka nybakt till frukosten :-)
De här limporna är ett bra alternativ. Enkla,nyttiga och goda!




Enkla grahamslimpor med vetegroddar
 
 
 
RECEPT
 
 
50g jäst
5dl vatten (37 grader)
0.5dl rapsolja
0.5dl flytande honung
1dl vetegroddar
2dl grahamsmjöl
11dl vetemjöl
1msk salt
 
1.Smula ner jästen i en bunke
2.Tillsätt vatten och rör ut jästen
3.Tillsätt olja,honung,vetegroddar och grahamsmjöl
4.Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta degen några minuter
5.Tillsätt saltet och fortsätt arbeta degen några minuter
6.Låt jäsa under duk ca 30 minuter
7.Vänd upp degen på mjölat bakbord,dela den i 2 bitar och baka ut 2 limpor
8.Lägg på klädd plåt,strö över lite grahamsmjöl och låt jäsa under duk i 30 minuter
9.Sätt ugnen på 250 grader och grädda bröden i 3 minuter
10.Sänk sedan värmen till 200 grader och grädda i ca 25 minuter
11.Låt svalna på ett galler
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar