måndag 22 juli 2013

Mangopaj med kokos

Vilken fantastisk sommarhelg det har varit!! Den större delen av tiden har spenderats på sjön eller vid en strand :-) Man är ofta hemmablind men dagar som de här kan man ta sig tid och tänka på hur underbart vackert vi bor!!


Vackra Lelång,underbar utsikt från Majberget
 
 
En kylbag med mat och fika är ett måste att ha med sig ut på sjön,
så igår fick den här godingen följa med oss ;)





Magopaj med kokos
 
 
RECEPT
 
150g smör / margarin
1dl socker
2dl kokos
2,5-3dl vetemjöl
 
2st mango
1msk socker
1msk potatismjöl
 
1.Sätt ugnen på 200 grader
2.Blanda ihop smör,1dl socker,kokos och vetemjöl till en deg,
mängd vetemjöl efter hur "torr" man vill ha sin deg
3.Tryck ut halva degen i en pajform ca 24cm och förgrädda i 6-7 min
4.Höj ugnen till 225 grader
5.Skala mango och skär i bitar (fryst går också bra),
blanda med 1msk socker och potatismjöl
6.Lägg fyllningen i pajformen och fördela resterande deg över.
7.Grädda längst ner i ugnen i ca 20-25 min
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar